انباره داده یا DATA WAREHOUSE

انباره داده یا DATA WAREHOUSE

در این مطلب میخواهیم با مثالی،انباره داده را توضیح دهیم.

فرض کنید می‌خواهید یک میز صندلی چوبی بسازید. قطعا برای ساخت این میز صندلی چوبی نیاز به یک سری لوازم دارید، برای مثال چند چوب،میخ،رنگ و … می‌خواهید که هر کدام در مغازه‌ای خاص در شهر هستند. راه غیر اصولی برای ساخت این میز صندلی چوبی این است که هر گاه به وسیله‌ای احتیاج داشتید بروید و آن را از مغازه خریداری کنید که طبیعتا برای هر بار خرید باید مسافتی را طی کنید و زمان زیاد بگذارید. اما راه ساده و اصولی این است که این لوازم را از مغازه‌های مورد نظر خریداری کنید و آن را در یک گوشه انبار کنید و وقتی نیاز به هر کدام از وسايل داشتید، به انبار خود مراجعه ‌کنید و آن قطعه را برداید.

انباره داده Data Warehouse
 انباره داده

 

این یک مثال ساده از انبار کردن در دنیای واقعی بود. در دنیای داده‌ها و اطلاعات نیز، به همین صورت، روند انبار نمودن داده ها را داریم، که به آن DATA WAREHOUSE که به اختصار DW نیز گفته می شود.

 DATA WAREHOUSE  یکی از ارکان اصلی هوش تجاری می باشد. در انباره داده، داده های  مورد نیاز را از دیتابیس های عملیاتی دریافت و ذخیره می کنیم و در فواصل زمانی معین آنها را به روز می کنیم. به عبارت دیگر انبار داده یک بانک اطلاعاتی رابطه‌ای است که داده‌های تا به امروز را در یک مکان جمع آوری می کند.

اگر بخواهیم سه فرآیند عملیاتی اصلی هوش تجاری را نام ببریم، مرحله اول ایجاد انباره داده یا DATA WAREHOUSE می باشد. مرحله دوم تهیه سیستم اطلاعاتی OLAP با استفاده از SSAS می باشد که می توان گفت خوراک OLAP، همان داده های موجود در انباره داده می باشد و مرحله سوم هم مصور سازی می باشد که با استفاده از نرم افزار POWER BI  انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب پیشنهادی