تفاوت Import و Direct Query و Connect live
تفاوت تفاوت Import و Direct Query و Connect live جهت اتصال به منابع داده ای در نرم افزار پاور بی آی
در نرم افزار پاور بی آی برای اتصال به منابع داده ای سه روش Import، Direct Query و Connect Live وجود دارد که هر کدام روش کار متفاوتی با هم دارند.
روش Import
در روش Import، داده ها از منبع داده ( مانند SQL SERVER ) به نرم افزار پاور بی آی منتقل و سپس عملیاتی فشرده سازی داده در آن انجام می شود.در نتیجه در این روش حجم فایل ایجاد شده بیشترین مقدار را نسبت به دو روش قبلی دارد. معمولا از این روش زمانی استفاده می شود که حجم اطلاعات خیلی زیاد نباشد، زیرا حجم فایل نباید نمیتواند بیشتر از 1 گیگابایت باشد. لازم به ذکر است که پاور بی ای عملیات فشرده سازی انجام میدهد و اگر حجم فایل پاور بی ای 1 گیگابایت باشد به این مفهموم نیست که حجم منبع داده ای شما 1 گیگابایت است. زیرا فایل پاور بی آی بعد از فشرده سازی داده ها به این حجم رسیده است.
با استفاده از این روش امکان استفاده از کلیه قابلیت های پاور بی آی مثل ترکیب کردن چندین منبع داده ای یا استفاده از زبان DAX و استفاده کامل از پاور کوئری برای ویراش و تغییر در داده ها را خواهیم داشت. همچنین این روش اتصال، سریع ترین گزینه ممکن است .
در این روش هارد و رم برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده می شود. تا زمانی که با Power BI Desktop در حال طراحی گزارش هستید و از این روش استفاده میکنید , از رم و هارد کامپیوتر شما برای نگهداری اطلاعات مصرف میشود و زمانی که گزارش را بر روی سرور منتشر کردید , از منابع رم و هارد سرور برای بارگزاری اطلاعات استفاده میشود.
روش Direct Query
روش Direct Query برای حجم داده های زیاد و حل مشکل روش Import به وجود آمد. در این روش، داده ها از منبع داده به نرم افزار پاور بی آی منتقل نمی شود. در نتیجه عملیات فشرده سازی هم انجام نمی شود ولی چون داده ای در فایل ذخیره نمیشود پس حجم فایل پاور بی آی بسیار کمتر از روش قبل می باشد. در این روش هروقت که کاربر نیاز به داده ها داشته باشد و گزارش را اجرا کند، پاور بی آی به منبع داده متصل و داده ها را می خواند.
اصلی ترین ایراد این روش کندی اتصال به منبع داده نسبت به روش import است.در این روش هر ویژوال ابتدا یک کوئری به سمت منبع اطلاعاتی ارسال میکند و دیتایی که در جواب میگیرد را بصورت گرافیکی نمایش میدهد.
در این روش به نسبت مدل import کمتر از امکانات power query میتوانید استفاده کنید.
در این روش فقط دو نوار Report View و Model View فعال هستند و نوار Data View مشاهده نمیشود.
در نوار Model View میتوانید در صورت لزوم رابطه بین موجودیتها و جداول را تغییر دهید.
در این روش نمیتوانید از انواع عبارتهای DAX استفاده کنید.
روش Connect Live
این روش خیلی شبیه مدل Direct Query هست یعنی اطلاعات داخل Power BI بارگزاری نمیشوند و هر بار کوئری به سمت منبع اطلاعاتی ارسال و اطلاعات دریافتی در ویژوال نمایش داده میشود.
اما این روش فقط برای منابع زیر قابل استفاده است:
- SQL Server Analysis Services (SSAS) Tabular
- SQL Server Analysis Services (SSAS) Multi-Dimensional
هنگام اتصال Live Connection با Power BI فقط میتوانید عملیات Visualization را انجام دهید و عملیات Data Modeling مانند ساخت هایراکی یا مدیریت رابطه ها بایستی در سمت SSAS انجام شود .