جدول دایمنشن
جدول دایمنشن (Dimention Table) به جداولی در انباره داده می گویند که حاوی فیلدها و اطلاعات توصیفی است. به این فیلد های توصیفی اصطلاحا Attribute می گویند. Dimention Table حاوی فیلدی به عنوان کلید اصلی می باشند که این کلید باید در جداول فکت به عنوان کلید خارجی قرار بگیرد. آشنایی با Dimention Table و تفاوت آنها با Fact Table از مهمترین مفاهیم مورد نیاز یک کارشناس هوش تجاری می باشد. نام دیگر جداول دایمنشن، جداول بُعد می باشد.
نمونه هایی ازجدول دایمنشن:
- جدول کالا
- جدول مشتریان
- جدول مراکز هزینه
- جدول ساختار حساب ها
سرعت تغییرات جداول بعد از سرعت تغییرات جداول فکت بسیار کمتر است و گاها ممکن است که اصلا تغییرات نداشته باشند و فقط به این جداول داده اضافه شود. به منظور به روز رسانی Dimention Table در انباره داده از عملیات SCD استفاده می شود.
جدولهای Fact و Dimension
اولین اصطلاحی که زیاد باهاش مواجه میشید و احتمالا در استفاده از نرم افزارهای مصورسازی داده مثه Power BI، QlikView یا Tableau شنیدید Dimension و Fact هستش که خیلی مختصر در حد چند جمله در موردش صحبت میکنیم.
- جدول Fact به جدولی گفته میشه که داده های نوع عددی (numeric) رو نگه میداره و در اغلب موارد در گزارش ها و ساخت نمودارها با انجام یک سری محاسبات قرار داده میشند مثه جمع و تفریق و …
- جدول Dimension برعکس داده های توصیفی رو نگهداری میکنه. داده هایی مثله متن و تاریخ و عدد که البته هدفشون شرکت مستقیم در محاسبات نیست!
2 دیدگاه. Leave new
خیلی ساده و روان توضیح میدین
نظر لطف شماست